HADIAH ..

HADIAH ..
INI HADIAH DARI ALLAH...PENUH KEBERKATAN

Tuesday, November 22, 2011

PERMULAAN CUTI YG AGAK MEMBORINGKAN...

ummi tgh boring la ni...kalu kat skul ble la gak gebang merapu2 ngan bdk2 2..dok kat umah x ble plak nak watpa..nak merapu ngan sapa??dok diam ja laa...minggu ni nak mengabihkan mengemas umah d tingkat bawah ke tingkat atas...mak datok sarang labah2 penuh..tak letih ka wat sarang labah2 ni..mmg nak kena gulai ngan aku..kesian kat encik vacuum cleaner yg terpaksa sedut sarang ko labah2..dh kenyang ngan sarang labah2 yg hapak..cian...tengah2 mengemas terjumpa duit2 yg tersembunyi kat celah2 lemari hahahah rezki2..ni sapa tercicir xtau..x duit aku, duit laki aku..baguih2...tp rasanya duit aku...ble simpan sementara masuk gaji sok lusa..dh bankrap skrg ni..huhuuuu Alhamdulilahhh...n terjumpa la sgala baju2 zaman bertunang n kawin dulu..perghhhh..mmg mengancam..ku cuba sarung aicehhhhh x muat pulak..mau rabak kain kalu pakai...moral of de story lemak2 gua dah banyak...huhuuuuuuu..teringin nak kuruih mcm zaman anak dara trang tang2 dulu tp apakan daya badan ummi cepat naik laa..lece tul...nak diet tp x jln2 diet..boring sngguh!!!



baju tunang kale oren 2 mmg teringin nak pakai n baju nikah kale krim sgt2 cantik tp terpaksa simpan daaa lam lemari..cess..bila gue nak kuruih ni..nak wat tarian poco2 katenye ikut step kristian ,nak wat yoga haram.main badminton sampai skrg reket dok gantung bila ntah nak main partner asik main game ja keja dia..huhuuu..nak lari keliling taman malas..nak jogging waktu pg2 sayang kat tidoq,,hahahah,2 dia la manusia x abih2 ngan alasan..alasan yg diciptakan unt menyusahkan idup sebenonye..pa kejadahnya xtau la...bila perasaan MALAS menguasai diri mmg tertungging la jawabnya.....



tiba2 teringat plak nak wat list apa yg dah aku dpt capai taun ni..mana yg x tecapai fwd ke next yr...insyaAllah...andai diizinkanNya...


1. hidup dlm kebahagiaan rumahtangga bawah rahmatNya...yg ni mmg dh capai dan arap2 akan sentiasa berkekalan sampai bila2


2.jd bini solehah..;)) yg ni sikit2 ja kot..kena tanya laki pa lg dia tak puas ati ngan aku..hahahah..menjadi isteri cerdik yg solehah dah tentu la azam yg akan sentiasa berazam sampai bila2 hahahha


3.taun ni taun yg byk gadoh ngan laki..hmmmm..mcm2..ada ja tak kena..lalu markahku dalam buku amalan sbg isteri solehah pun makin bekurang..hmmm..perlu musahabah diri lagi...


4.taun ni aku banyak kutuk skul..aku banyak lawan bos...hmmm..dah depa x kena..aku hanya petahankan haq...jd aku perlu kurangkan sikit aktiviti ini..hehe tp kalu haqku ditidakkan aku akan jugak melawan..huhuuuu...


5.acem dah banyak sihat....dah makin tinggalkan jauh segala memori duka dulu..yg ummi,abah dan acem sj mengerti...Alhamdulilah...ummi akan terus pebaiki diri untuk menjadi ummi acem yg terbaik..ummi bukan manusia sempurna


6.wirat camprong punya enjin makin ok..hmmm...kesian aku dok lanyak dia bawak p skul ari2 dr pdg menora ke machang bubuk yg ambik masa 40 minit p dan balik..mmg hg banyak jasa pd kami sekeluarga..kami xkan juai hg ahh ..kawan tuan hg ramai teringin nak beli hg tp aku tak bg...aku sayang hg lebih dr keta pesonat aku..keta pesonat aku mmg jeles ngan hg..hehehehehe..walopon hg bukan atas nama aku tp aku syg hg tau..jgn takut ..plan next year hg tetap jd keluarga kami sampai bila2...


7.bli notebook aspire one kale ijau pucuk pisang...ni aku dok taip ni guna hg la notbuk..hihiii....bes tul bawak jln2 x berat..bawak p skul bdk2 ushar lain macam ..jeles la tu..ada yg offer nak bli..boleeeee bole blahh..hahahah ni pun ble la masuk lam list kira cam azam la gak hahah azam yg tercapai


8.nak jalan2 ke brunei n singapore dah tercapai....cuma skrg ni nak p mesir n jordan ja x tecapai2 g...huhuuhuuu..ni plan jgka masa pjg ni..take tyme 2.....huhuuhu xpa2..andai didiizinkan akan terpijak jua kaki ini di bumi para anbiya' itu.....Amin..kalu x diizinkan pun xpa..bersyukur..dh byk rahmat kenikmatan yg aku dapat..tak patut nak berkeluh kesah...jgn jd hambaNya yg tak pandai bersyukur..ok nur Hayati...


azam taun depan nnti taip pd entry2 seterusnya....skrg aku dah boring cap ayam.bila dah boring cap ayam kena out dulu..nnti aku bertambah2 boring jd boring cap itik naya pulak wa cauuuuuu


1 comment:

  1. wirat mai la umah pejah.mai ngan nani sekali..hehe

    ReplyDelete